Het belang van een schone werkplek

21/11/2022
|
140
schone werkplek

Na COVID weten we allemaal hoe belangrijk het is om een schone werkplek te hebben. Een goed opgeruimde en schone werkplek oogt gewoon fris, gastvrij en professioneel. Daarnaast kunnen er ook geen schimmels ontstaan. Ook zorgt een schone werkplek voor een hogere productiviteit, dus haal het desinfectiemiddel maar alvast uit de kast.  Want in dit artikel ga ik jou vertellen hoe belangrijk een schone werkplek te hebben.

Het belang

Wanneer je werkt in een schone werkplek zul je veel beter in je vel zitten. Daarnaast zijn blije werknemers over het algemeen een stuk productiever. Dus de invloed van een schone werkplek gaat verder dan alleen de uitstraling van de werkplek.

Minder ziekteverzuim

Zaken zoals toetsenborden, tapijten en bureaus spelen een grote rol in het ziekteverzuim. Dit komt omdat deze voorwerpen een bron van bacteriën en ziekteverwekkers zijn. Daarnaast brengen collega’s veel tijd door met elkaar op de werkplek. Hierdoor kunnen virussen zich makkelijk verspreiden. Als werkgever weet je wel hoe kostbaar het is wanneer er veel werknemers ziek zijn. Het kan zomaar voorkomen dat grote projecten stil komen te liggen en dat klanten veel langer moeten wachten op een product of dienst. Dit is echt niet goed voor de klanttevredenheid. Zorg dus dat er gelet wordt op de hygiëne op de werkplek.

Lees ook:  Veiligheid in de zorg

Hoe zorg je voor een schone werkplek

Allereerst kun je het als werkgever allemaal zelf doen, maar meestal is de tijd van een werkgever kostbaar. Om deze reden wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor een schoonmaakbedrijf. Dit weten precies hoe je om moet gaan met de hygiëne. Verder is het aan te raden om te zorgen voor een goede mate van ventilatie. Zorg er regelmatig voor om alle werkplekken schoon te maken. Maar een schoonmaakbedrijf is niet altijd nodig. Sommige bedrijven vragen hun werknemers om op het einde van hun dag even hun eigen bureau schoon te maken. Misschien is dit voor jou wel een goede oplossing?

Dit was het dan, het belang van een schone werkplek en hoe je zorgt voor een schone werkplek. Zorg dat jouw werkplek schoon is! Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook onze artikelen over tips tegen huiduitslag en over de nuttige eigenschappen van spinnen.

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!