De nuttige eigenschappen van spinnen

20/09/2022
|
157
spinnen

Sommige mensen zien spinnen als enge beesten die zo snel mogelijk verwijderd moeten worden door de ongediertebestrijding. In sommige gevallen zal dit zeker waar zijn maar dit zijn veelal spinnen die in landen als Australië voorkomen. In Nederland zijn bijna alle spinnen juist nuttig voor ons. Daarnaast zijn ze ook niet schadelijk voor ons. Maak je dus geen zorgen over je gezondheid, je mooie nieuwe meubels of kleren. In deze blog lichten wij een paar van die nuttige eigenschappen van spinnen uit!

Insecten op eten

Er zal vrijwel niemand zijn die het kan waarderen om door een mug gestoken te worden. De constante jeuk, de ongemakkelijke plekken en als je allergisch bent de gigantisch rode vlek. Er is een dier die muggen heerlijk vindt om op te eten, namelijk je standaard huis- tuin- en keukenspin! Die spin die in de bovenhoek van je kamer niks zat te doen was simpelweg het wachten op een mug die in zijn buurt kwam. Als je die spin lekker laat zitten dan zal die jou niet lastig vallen én je helpen om van die rot muggen af te komen!

Naast muggen eten zij ook andere kleine insecten, die jij dan weer niet hoeft weg te halen. Zo eten spinnen zilvervisjes en kevers, beide dieren die er een handje aan hebben om jouw mooie huis stukje bij beetje kapot te maken. Of het nou gaten maken in meubels of kleren is, de spin beschermt tegen beide door de kleinere schadelijke insecten op te eten.

Lees ook:  Dit betekenen verschillende dromen

Medische toepassing

Er is de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar hoe spinnen gif gebruikt kan worden om mogelijkerwijs bepaalde ziekten tegen te gaan. Zo is vooral gekeken naar aandoeningen omtrent het hart, denk bijvoorbeeld aan hartfalen, en artritis. Gif wordt door bijna alle spinnen bij zich gedragen en het effect hier van verschilt natuurlijk van spin tot spin. Maar wees gerust, Nederlandse spinnen bijten of steken zelden tot nooit. Wanneer ze dit doen is het een ongelooflijke kleine kans dat het gif hier van een merkbare negatieve invloed heeft op je lichaam. In tropische landen in bijvoorbeeld Zuidoost Azië is dit natuurlijk een ander verhaal.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar het web van de Trechterspin. Er zijn stammen die de webben van deze spin op open wonden leggen om daarmee bloedingen en infecties tegen te gaan. Door de ontsmettende aard en de dradenmassa van het weefsel kan de spin bloedplaatjes snel laten stollen. Dit zorgt voor een versnelde heling van een wond.

Lees ook onze blog waarin wij vertellen welke technologische innovaties er zijn voor klantenbinding.

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!