Sporten samen met je hond

17/08/2023
|
89
Sporten met hond

Ze zeggen dat je trouwe viervoeter je beste vriend is, maar waarom zou het dan niet je beste sportmaatje kunnen zijn? Honden houden van rennen en jij wilt je cardio trainen, ik zie hier twee vliegen met één klap! Sporten is een ongelooflijk goed iets om te doen, elke motivatie die je kan opwekken om te gaan sporten is weer mooi meegenomen. Waarom zou je het dan niet leuker maken door je lieve beestje mee te nemen? Sporten samen met je hond kan écht leuk zijn en in deze blog vertel ik je met liefde meer er over!

Wandelen in de natuur

Sporten hoeft niet per definitie super intensief te zijn. Zo verbrand je met wandelen al 55 tot 80 Kcal per kilometer. Wanneer je 10 kilometer wandelt kan je tot wel 800 Kcal verbranden, wow! Ook is een ontspannen wandeling de perfecte manier om even wat quality-time door te brengen met je lieve hond én blijven jullie beiden in beweging. We weten dat (bijna) iedereen z’n viervoeter stiekem net wat te veel verwend, dus dat beetje extra beweging kan zeker geen kwaad. Wil je het nog leuker maken voor je hond? Zoek nieuwe paden en routes uit vol met nieuwe geurtjes voor hem of haar! Vergeet ook niet om genoeg water mee te nemen voor jezelf en je hond, vooral op warme dagen. Mocht je vaker gaan wandelen, zorg dan zeker dat je met enige regelmaat langs een dermatoloog voor je hond gaat. Gezondheid staat voor op!

Lees ook:  De belangrijkste accessoires voor zonnepanelen

Meer in een meer!

Oké, de woordgrap daargelaten, als je hond van water houdt, is dit ideaal. Voor een mens is zwemmen de ideale manier om zowat al je spieren tegelijkertijd te trainen. Wil je spieren behouden? Dit zijn dingen die je moet doen voor het behouden van je spieren! Daarnaast kan het ook ongelooflijk goed zijn voor de gewrichten van je hond. Geen meer in de buurt? Kijk dan of er een hondenstrand dicht bij huis ligt! Blijf wel altijd in de buurt van je hond om zijn of haar veiligheid te garanderen. Nogmaals, doe dit enkel als je zeker weet dat je hond van water houdt!

Hardlopen met je viervoeter

Sporten samen met je hond kan óók op hoge intensiteit! Als je een ras hebt à la een bordercollie, ofwel een pure energiebal waar toevallig veel haar op zit en vier poten onder zitten, dan kan rennen de oplossing zijn om even wat energie los te krijgen. Ga ‘lekker’ hardlopen met je hond! Begin niet direct met sprintjes trekken, je hond moet zich immers ook even warmlopen. Wil je dit vaker doen? Ga dan even langs de dierenarts om te kijken of je hond regelmatig hardlopen wel aankan. Toch van plan om te sporten, maar niet samen met je hond? Kijk dan eens naar de voordelen van een fitness coach in Utrecht!

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!