5 tips tegen huiduitslag

13/10/2022
|
147
huiduitslag

Huiduitslag kan een enorme irritatiefactor zijn. Niet alleen voor het feit dat het oncomfortabel kan zijn, denk aan jeuk of pijnlijke plekken, maar het kan ook heel veel invloed hebben op je zelfvertrouwen. Huiduitslag kan op je hele lichaam ontstaan. Huiduitslag komt het vaakst voor in de vorm van rode vlekken, bultjes, droge of juist vette huid, branderige huid en eventueel schilfers en blaasjes die gevuld zijn met vocht.

Huiduitslag ontstaat in de meeste gevallen door middel van een infectie, ontsteking, warmte, of medicatie. Bij medicaties wordt er vaak aangegeven dat een geïrriteerde huid een bijwerking kan zijn. Daarbij kunnen ook hoge temperaturen en dus ook voor zorgen dat je huid blaasjes of irritaties opbouwt. Huiduitslag kan ook in de vorm komen van rode plekken in de nek, of eventueel in je gezicht. Deze kunnen vaak ontstaan wanneer je veel stress ervaart. Wanneer je dit merkt, hoef je je hier vrijwel geen zorgen over te maken. De rode vlekken zullen vanzelf weer weggaan zodra je niet meer zo gespannen bent. Benieuwd naar tips die huiduitslag tegen kunnen gaan? Lees dan onze tips hieronder.

Zeep

Wanneer we een bezoekje hebben gebracht aan het toilet, of voor en na het eten zijn we nog wel eens geneigd om onze handen te wassen. In de meeste gevallen doen we dit met zeep. Echter droogt zeep je huid juist uit. Doordat zeep de natuurlijke oliën van je huid verwijderd. Dit geldt ook voor de plekken waar je huiduitslag hebt. Je maakt namelijk je niet niet schoon, maar je droogt het juist uit, waardoor huiduitslag juist kan optreden, of erger kan worden. Mocht je dus je huid schoon willen houden, is water is veel gevallen al genoeg.

Deppen niet wrijven

Ga mild met je huid om. Wanneer je bijvoorbeeld je gezicht gewassen hebt, of je stapt net uit de douche, zorg dat je je huid droog dept en niet wrijft. Door te deppen verreis je niks van je huid. Door te deppen, kun je je huid het beste gezond houden. Wrijving van de huid kan het probleem namelijk verergeren. Je triggert je huid eigenlijk, waardoor er wel een soort van reactie ontstaat. Ben dus wat aardiger voor je huid.

Lees ook:  Groen interieur: zo combineer je het

Water drinken

Water drinken is niet alleen ontzettend belangrijk voor je gezondheid, maar het speelt ook nog eens een grote rol in het gezond houden van je huid. Zo wordt er aangeraden om dagelijks ongeveer 1,5 tot 2 liter water te drinken. Water zal niet de oplossing zijn voor je huiduitslag, of een onzuivere huid. Echter kan water wel echt een belangrijke rol spelen in het schoon houden van
je huid.

Voeding

Voeding en water drinken vallen eigenlijk in hetzelfde straatje. Ook een goed en gezond voedingspatroon kan een positieve invloed hebben op de gezondheid van je huid. Vettig eten, of voeding met veel suikers heeft, kan voor oneffenheden zorgen op je huid. De juiste voeding kan net zoals water niet alleen een positief effect hebben op je gewicht, maar ook voor je huid.

Je huid niet krabben

Ondanks dat huiduitslag een vervelende effect kan hebben, waar jeuk een bijkomstigheid kan zijn is het toch belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je niet je huid moet krabben. Het krabben van je huid kan juist het tegenovergestelde effect creëren. Krabben kan zelfs leiden tot infecties, die je eigenlijk probeert tegen te gaan.

Wij hopen dat je door middel van deze tips huiduitslag kunt bestrijden, of kunt tegengegaan. Mocht je hevigere vormen van huiduitslag ervaren zoals problemen bij je ademhaling, koorts, duizeligheid dan raden we je sterk aan om langs te gaan bij de huisarts.

Vond je dit een interessante blog? Lees dan ook eens andere blogs op onze website, zoals de voordelen van een buurtapp, nuttige eigenschappen van spinnen, of ideale fitness kleding voor dames.

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!