Welke vloer past het beste in de woonkamer?

03/02/2023
|
119
Wonen

Er zijn zo veel verschilde soorten vloeren, dat mensen vaak de bomen door het bos niet meer zien. In deze blog ga je lezen wat voor soorten vloeren er zijn en welke je het beste kunt kiezen in jouw situatie.

Soorten vloeren

Laten we eens beginnen met het op een rijtje zetten van de verschillende soorten vloeren die er zijn. Dit zijn er namelijk een aantal.

  • Tegelvloeren
  • Tapijt
  • Houten vloeren
  • Parket vloeren

Parket bestaat uit een toplaag van massief hout met onderlagen van multiplex of vurenhout.

  • Laminaat vloeren

Laminaat is een soort kunststofvloer die uit meerdere lagen bestaat.

  • PVC vloeren

Een PVC vloer is een kunststoffen vloer die geen hout bevat.

  • Vinylvloeren

Vinyl is een type vloer dat uit meerdere lagen hard kunststof is opgebouwd.

  • PU gietvloeren

PU gietvloeren worden uit meerder lagen opgebouwd. Polyurethaan is het hoofdbestanddeel van deze lagen.

  • Woonbeton

Woonbeton is een cementgebonden gietvloer die in lagen wordt opgebouwd.

Kindvriendelijk

Als je kinderen hebt, heeft je vloer iets meer te verduren. Hou hier dus rekening mee als je van plan bent een nieuwe vloer te gaan leggen. Veel mensen denken dat tapijt de beste optie is als kindvriendelijke vloer, omdat het zacht is. Maar in tapijt blijft veel stof zitten, wat weer kan zorgen voor een allergische reactie bij kinderen. En het is ook nog eens moeilijk schoon te maken als er een vlek in zit. Een andere vloer wat echt afgeraden wordt met kinderen is een tegelvloer. Hier kunnen kinderen namelijk hard op vallen. Je kunt het beste kiezen voor een vloer die je makkelijk schoon kunt maken zoals een laminaat of PVC vloer. Een laminaatvloer is makkelijk schoon te maken en is krasbestendig. Doordat er veel soorten te krijgen zijn is het ook goed te betalen. En een PVC vloer is slijtvast, waterafstotend en heeft weinig onderhoud nodig. Dus zoek jij een vloer die geschikt is voor kinderen? Houd deze informatie dan in gedachte.

Huisdiervriendelijk

Ook als je huisdieren hebt zul je moeten vergelijken welke vloer het beste is. Huisdieren laten vuil, haren en vocht achter en hier moet jouw vloer wel tegen kunnen. Tapijt is de slechtste keuze die je kunt maken. Hier blijven haren en stof in hangen en dat is moeilijk om schoon te maken. Een houten vloer kun je ook beter niet kiezen. Deze is vaak te glad en kan niet goed tegen vocht. Wil je toch iets van een houtlook? Dan is laminaat een goede optie, maar zorg dan wel dat het een beetje ruw laminaat is. Vinyl is een andere optie. Deze is vocht en krasbestendig en is makkelijk schoon te maken. PVC vloeren hebben een extra voordeel. Deze vloer neemt namelijk de temperatuur van de ruimte aan, dus dat is aangenaam voor jou en je huisdier.

Lees ook:  Bijzonder vastgoed in Utrecht
vloer

Woonkamer

Maar welke vloer is nu het beste voor in de woonkamer? Dat ligt eraan wat jij precies zoekt. Ben je op zoek naar een vloer met een houtlook? Dan is laminaat een sterke optie voor jou. Het is een onderhoudsvriendelijke vloer die tegen licht, vuil en stof kan. Deze vloer kun je ook doorleggen in je keuken maar het kan niet tegen grote hoeveelheden vocht. Parket heeft ook een houtlook, maar deze is minder geschikt voor een keuken. Wil je een stille vloer? Kijk dan een snaar een vinyl of PVC vloer. Beide vloeren geleiden ook de vloerverwarming, waardoor het lekker warm is aan je voeten. Een andere stille vloer is tapijt, maar zoals je hierboven al gelezen hebt is dit moeilijk schoon te houden.

Interieur

De vloer is de basis van je interieur. Kijk welke stijl jou aanspreekt, hou je van landelijk of toch meer van industrieel? Als je dit weet kun je gaan kijken wat bij je vloer past. Heb je al meubels maar passen deze niet bij je nieuwe vloer? Dan kun je misschien gebruik maken van een stoel hoes. Kies dan een leuke kleur uit die wel bij de vloer past. Dit is goedkoper dan allemaal nieuwe meubels kopen.

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!