Wat te doen in Utrecht

18/04/2023
|
141
Grachten in Utrecht

Een dagje weg gepland naar Utrecht, maar weet je nog niet wat je kunt gaan doen in deze stad? Naast het bezoeken van leuke plekken in Utrecht is het aan te raden om ook te lopen langs de grachten waar velen terrasjes zijn, sfeervolle pleinen, kronkelige straatjes en historische gevels. In deze blog lees je hoe je dag in Utrecht eruit zou kunnen zien. Wil je liever buiten Utrecht dingen bezichtigen? Lees dan deze blog over dagtripjes, die je vanuit Utrecht zou kunnen ondernemen.

Bezoek de Dom

Het is een must om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende bouwwerk van de Domkerk en de bijbehorende Domtoren. Sinds 1321 werd de eerste steen van de Domtoren gelegd. Vanwege een verwoestende storm zijn de kerk en de toren van de Dom gescheiden geraakt en hierdoor ontstond het plein van de Dom. Een hele historie brengt de Domkerk en Domtoren met zich mee. Je kunt ook de Domtoren beklimmen en uit te kijken over de Utrechtse stad.

Loop door de historische binnenstad

Je kijkt je ogen uit als je door de historische binnenstad van Utrecht loopt. De historische stadkern is een van de mooiste van heel Nederland! Je loopt langs de grachten en je ziet mooie historische gevels. Loop langs de Oudegracht en door het Museumkwartier. Dit zijn twee prachtige wijken om door te slenteren. In de binnenstad zijn ook genoeg winkels om te bezoeken, voor iedereen wat wils!

Een bootje huren

Als het mooi weer is, is het aan te raden om een bootje te huren om door de Utrechtse grachten te varen. Even genieten van al het moois en je komt langs allemaal leuke terrasjes. Je kan zelf een bootje huren en besturen (is heel makkelijk!) of je gaat mee met een toeristische rondvaartboot.

Bekijk street art

De stad Utrecht zit vol met street art! Je kunt ze bekijken via een wandelroute of je gaat met de fiets om de plekken af te gaan. Zo leer je een andere kant van Utrecht kennen in plaats van dat ze alleen maar historie hebben. Er is zelfs een street art waar een verborgen huwelijksaanzoek in is gemaakt, een aanrader om het te bekijken.

Lees ook:  Winst maken met ontspannen? Plaats een veranda!

Eten in Utrecht

Na al dat moois te hebben gezien en gedaan heb je vast honger gekregen. Om in de Utrechtse sferen te blijven is het aan te raden om de specialiteiten te eten in Utrecht zoals domtorentjes, vocking worst, botersprits en Utrechtse theerandjes. Deze producten zijn ook leuk om mee te nemen als souvenir. Daarnaast heb je diverse restaurants om te ontbijten, lunchen en dineren. Uiteraard kun je ook goed borrelen in de leukste cafés.

Uitgaan in Utrecht

Het is (bijna) elke avond feest in Utrecht. Op de zondag is het voor de meeste Utrechtenaren een rustdag in het café, maar van maandag tot en met zaterdag is er genoeg te doen in het uitgaansleven van Utrecht. Ja, zelfs op een maandag! Dus welke dag je ook in Utrecht bent en mocht je van plan zijn om uit te gaan, in Utrecht is het altijd feest.

Overnachten in Utrecht

Na een hele dag in Utrecht te hebben beleefd is een heerlijke overnachting aan te raden. Je hebt hotels in en buiten het centrum. De prijzen variëren op het gebied van luxe natuurlijk. Dit is voor iedereen persoonlijk wat je voor een nacht overhebt. Vergeet niet om poppers mee te nemen om de nacht met je partner af te kunnen sluiten.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook deze blog over waarom gaan wonen in de bloemenbuurt van Utrecht? of dit betekenen verschillende dromen

Lees ook: wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!