Waarom gaan wonen in de bloemenbuurt van Utrecht?

12/03/2023
|
113
bloemenbuurt utrecht

De laatste jaren vertrekken steeds meer mensen naar de stad Utrecht of de bloemenbuurt in Utrecht. Utrecht voelt voor de meeste dan ook aan als een groot dorp. Ondanks dat het niet zo massaal is als steden zoals Amsterdam en Rotterdam, ligt Utrecht alsnog enorm centraal. Met het OV is Utrecht dan ook goed te bereiken. Ook reis je vanuit Utrecht snel naar de Randstad. Ondanks dat velen alleen het centrum van Utrecht kennen, heeft de stad Utrecht enorm veel te bieden. Van prachtige historie, tot veel groen en prachtige woningen. Een van de fijnste buurten van Utrecht is de Bloembuurt. Waarom? Daar vertellen we graag meer over in deze blog!

Wat is de Bloembuurt?

In Nederland zijn er in meerdere steden “bloembuurten”. In deze buurten worden er veel straten vernoemd naar verschillende bloemsoorten. Naast dat er een Bloemenbuurt in Utrecht is, is er ook een in onder andere Almere, Amsterdam, Haarlem, Ede, Venlo en Vlissingen. De Bloemenbuurt in Utrecht ligt in het Noord- Westen van de stad. Deze buurt wordt ook wel de 2e Daalsebuurt genoemd. Dit komt omdat deze buurt is vernoemd naar de oudste weg tussen Amsterdam en Utrecht die al in 1200 is aangelegd geworden. Deze buurt bestaat voornamelijk uit rijtjeshuizen die rond de 19e zijn gebouwd. Dit was toentertijd bedoeld voor de arbeiders die aan de spoorwegen tussen Amsterdam en Utrecht moesten werken. Tegenwoordig bevindt zich het bureau van de gevonden voorwerpen van de Nederlandse Spoorwegen nog steeds in deze buurt.

utrecht bloemenbuurt

Informatie over de Bloemenbuurt in Utrecht

Om een duidelijker beeld van deze buurt te geven, zullen we een aantal feitjes met je delen. Allereerst had deze buurt in 2022 3.690 inwoners. Dit waren er iets meer dan de jaren ervoor. Een groot deel van de woningen die er in de Bloemenbuurt staan, zijn koopwoningen. De gemiddelde woningwaarde van een woning in 2022 was €337.000. Het grootste deel van de inwoners is tussen de 25 en 45 jaar oud. En meer dan de helft van de mensen die er wonen is hoogopgeleid.  

Lees ook:  7 leukste dagtrips vanuit Utrecht

Waarom wonen in de Bloemenbuurt?

Maar waarom kies je er voor om in de Bloemenbuurt van Utrecht te gaan wonen? Allereerst woon je dichtbij het centrum van de stad zonder dat je last het van alle drukte en herrie. Omdat deze buurt centraal is gelegen, hoef je vaak niet lang te reizen. De afgelopen jaren zijn er in deze buurt heel wat winkeltjes, restaurants en andere gelegenheden in deze buurt erbij gekomen. Er is dan ook zeker genoeg te beleven in de hippe stukje van de stad. Daarnaast zijn ze momenteel nog druk bezig met het bouwen van nieuwbouwwoningen. Het wordt de komende jaren dan ook steeds aantrekkelijker om in deze buurt te gaan wonen. Ze zijn zelfs bezig met het bouwen van een geheel nieuw gebied, genaamd Cartesiusdriehoek. Naast dat hier huizen worden gebouwd, komt hier veel groen en meerdere horecagelegenheden. Je zou dus niet zeggen dat je op een korte afstand van het centrum van de stad bent.

Meer weten over de woningmarkt in Utrecht? Je leest het in deze blog!

Bloemenbuurt utrecht

De voordelen van de Bloembuurt

De Bloembuurt is naast een fijne omgeving ook een betaalbaardere omgeving in Utrecht. Zo is de gemiddelde waarde van in woning in 2022 €337.000 euro. Dit ligt in verhouding met andere buurten iets lager, aangezien het gemiddelde van de gemeente Utrecht €392.000 is. Ook is de criminaliteit in de Bloembuurt minder dan in de rest van de gemeente Utrecht. Zo zijn er minder diefstallen en vinden er minder misdrijven plaats. In de Bloembuurt zijn dan ook veel gezinswoningen te vinden met gezinnen die kinderen hebben.

Ben jij erover aan het nadenken om in Utrecht te gaan wonen? Lees dan hier meer over wat er allemaal te beleven is in deze stad!

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!