Een tropische tuin in Utrecht!

05/01/2023
|
136
tropische tuin

“Everywhere you go, always take the weather with you”, zong een populaire Australische rockband. Was het maar zo eenvoudig om overall waar je komt, de zon te laten schijnen. Toch zijn er een paar manieren waarop je hier in het druilerige Nederland een tropisch gevoel kunt creëren in je tuin. Hoe doe je dat? Wij zetten graag een paar tips voor je op een rijtje.

Omarm de natuur

Als je denkt, aan tropisch, moet je denken aan heel veel groen in je tuin. Uiteraard mogen palmbomen ook niet ontbreken, want die staan natuurlijk symbool voor tropische oorden. Andere planten waar je aan kunt denken zijn pampasgras, bamboeplanten en een vingerplant.

Kleurrijke bloemen

Bloemen mogen zeker ook niet ontbreken in een tropische tuin. Denk aan bloemen zoals, de Indische Bloemriet. Deze blauw-paarse parel bloeit het best in de zomer op een heerlijke zonnige plek. Daarnaast moet je beslist ook de siergember in je tuin plaatsen, want deze kelkvormige bloem verdient een plekje in iedere tuin. Deze bloem groeit vooral in juli-augustus en kan zowel op een zonnige plek staan, maar vindt ook een plekje waar af en toe schaduw is prima.

Lees ook:  Zo zit het met vrije dagen voor een verhuizing

Loungeset en accessoires in vrolijke kleuren

Uiteraard heb je ook een lounge set nodig waarin je heerlijk kunt neerploffen tijdens een warme zomerdag. Hoe zorg je er voor dat deze set perfect aansluit bij jouw tropische tuin? Door vooral goed te letten op de materialen. Doorgaans kun je het best kiezen voor meubels van hout of van bamboe, waarbij bamboe ook nog eens heel erg stevig is. Maak deze extra comfortabel met

Sfeervolle verlichting

Maak je tuin helemaal met de juiste verlichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke slinger die je onder je overkapping of aan de muur kunt bevestigen, of een mooie vuurkorf? Wij garanderen je dat je niet meer weg wilt uit je tuin.

Maak een cocktailbar

Een tropische tuin kan niet zonder een cocktailbar in je serre in Tilburg of in je tuin. Je kunt helemaal uitpakken door een houten bar te bouwen, maar je kunt er ook voor zorgen dat je een koelkast en wat tropische drank en fruit binnen handbereik hebt! Kom je spinnen tegen? Geen ramp, want dat zijn juist nuttige dieren!

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!