Ideale fitness kleding voor dames

05/09/2022
|
194
Sportende vrouw

Na de coronaperiode zag sportend Nederland een ware fitness explosie. Doordat iedereen thuis moest sporten voor zo lang, gingen we weer met zijn allen naar de sportschool. Hier komt wel een extra dimensie bij kijken tegenover thuis sporten. Er zijn andere mensen in de sportschool. Thuis deden we aan wat we wilde, maar in de sportschool kleden we ons toch net wat beter. Benieuwd wat nou de ideale fitness kleding voor dames is? Lees dan hieronder verder.

Polyamide of toch katoen?

Het is algemeen bekend dat katoen heel goed zweet kan opnemen en super comfortabel kan zitten. Het kan vocht goed opnemen, maar het laat vocht niet los, wat betekent dat je kleding nog lang nat blijft na het sporten. De vezels houden het zweet vast waardoor de kleding niet meer kan ademen, hierdoor kan je het tijdens het sporten sneller warm krijgen. Ook kan katoen voor schuurplekken zorgen.

Daarentegen is polyamide vocht afstotend. Polyamide ademt dus beter dan katoen, houdt je temperatuur beter op niveau en zal een stuk minder snel naar zweet ruiken. Doordat polyamide naadloos is schuurt het dus ook een stuk minder dan katoen, een goed voorbeeld van niet schurende sportkleding zijn de leggings van Malelions.

Atletisch en comfortabel

Iedereen die in een winkelcentrum is geweest in de laatste twee jaar heeft deze trend gezien. We hebben het natuurlijk over sportoutfits die ook in het dagelijks leven gedragen worden. Deze trend, ook wel ‘Athleisure’ genoemd, is ideaal voor de sporter die geen tijd heeft om zich om te kleden voor- of na de sportsessie. Modebewuste sportschoenen en comfortabele yoga kleren hebben deze trend naar een nieuw niveau getild.

Lees ook:  Winst maken met ontspannen? Plaats een veranda!

Neon

Een andere trend die van de catwalk tot de leg press gaat, is neon. In de tachtiger jaren was neon een begrip en dat begrip komt weer helemaal terug. Knaloranje, reflectie geel en gifgroen zijn maar een paar van de kleuren die je in de sportschool tegen gaat komen. Dit is natuurlijk geen trend voor degene die liever anoniem naar de sportschool gaan. Met deze kleuren zal je namelijk op een positieve manier opvallen.

Welke kleding moet je niet aan doen?

Kijk uit dat dat de kleding die je draagt niet de strak is. Wanneer je in een oefening zit wil je niet je mobiliteit inperken. Probeer ook sieraden zo veel mogelijk te vermijden, je wilt niet dat je ketting komt vast te zitten in een machine.

Lees ook: Het belang van een schone werkplek of over een dagje weg in Utrecht.

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!