Zelf zonnepanelen plaatsen: zo doe je dat!

19/05/2023
|
122
zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een grote investering. Door de panelen zelf te installeren kun je toch nog een beetje geld besparen. Er zijn ook veel bedrijven die doe-het-zelfzonnepanelen sets aanbieden, deze maken de klus net wat makkelijker. Wel vereist het plaatsen van de panelen een goede voorbereiding. En er moet te allen tijde gelet worden op de veiligheid, want werken op het dak kan gevaarlijk zijn! In deze blog gaan we je vertellen waar je op moet letten tijdens het plaatsen van zonnepanelen.

Stappenplan voor het plaatsen van zonnepanelen

Als je hebt besloten om te gaan investeren in zonnepanelen voor je huis, dan is de eerste stap het kopen van de panelen. Eerst ga je uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, en wat deze precies opbrengen. Daarna ga je vergelijken en kies je de beste optie. Naast zonnepanelen heb je nog meer materialen nodig zoals een omvormer, micro-omvomers, optimizers en materialen voor de bevestiging van de panelen. Het beste is om deze meteen bij de panelen mee te bestellen, zo weet je zeker dat het past. Als je alle producten hebt ontvangen gaat het echte werk beginnen. Je gaat de zonnepanelen installeren op de door jouw gekozen plek. Als dit op het dak is, moet je er rekening mee houden dat de panelen best zwaar zijn en je wat hulp nodig hebt om deze omhoog te krijgen. Als de panelen eenmaal op het dak liggen, kunnen ze worden aangesloten op de meterkast.

Lees ook:  Zo zit het met vrije dagen voor een verhuizing

Interesse gekregen? Op deze website vind je de beste zonnepanelen in en rondom Zandvoort.

Tips bij het plaatsen van zonnepanelen

Als je zelf zonnepanelen gaat plaatsen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

  • Zorg voor een goede voorbereiding

Voordat je gaat beginnen met het plaatsen van de panelen is het handig om te weten hoe je ze neer wilt leggen. Ga je ze verticaal of horizontaal plaatsen? Om dit in kaart te brengen zou je een legplan kunnen maken. In dit legplan zul je een aantal keuzes moeten maken over de ligging van de panelen.

  • Koop de juiste materialen

Om de zonnepanelen veilig op je dak te bevestigen heb je het juiste materiaal nodig. Hiervoor kun je advies vragen bij het bedrijf waar je een aankoop wil gaan doen. Zij hebben de juiste kennis om je advies te geven voor jouw situatie.

  • Vraag een elektricien voor het elektrisch werk

De zonnepanelen zullen moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk in huis. Hiervoor zal er gewerkt moeten worden in de meterkast. Als je hier geen ervaring mee hebt is het aan te raden om een elektricien in te huren. Zo weet je zeker dat het professioneel wordt gemaakt.

Ben je op zoek naar een nieuw huis? Kijk dan ook meteen of daar mogelijkheden zijn voor zonnepanelen om het huis te verduurzamen. In deze blog vind je nog andere tips voor de aankoop van een woning.

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!