Feitjes over zonnepanelen in Utrecht

19/04/2023
|
95
zonnepanelen kopen Hoensbroek

Zonnepanelen worden steeds populairder in Nederland en Utrecht is geen uitzondering. Steeds meer mensen en bedrijven in Utrecht kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren om zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst en hun energierekening te verlagen. In deze blog delen we een aantal interessante feitjes over zonnepanelen in Utrecht.

Het doel van de gemeente

In 2022 ligt op 29% van alle daken zonnepanelen. Utrecht had een doelstelling om in 2025 een percentage van 21% te hebben. Hier zijn ze dus al ruimschoots overheen. De gemeente heeft een nieuw plan gemaakt waar het doel is om in 2030 drie keer zoveel meer zonne energie op te wekken als in 2020.

Maar hoe wilt de gemeente dit gaan aanpakken? Ongeveer 70% van de grote daken in Utrecht zijn een bedrijfsdak. De gemeente wil zich daarom vooral gaan richten op bedrijven met hele grote daken waar veel zonnepanelen op kunnen. Of op bedrijven met grote parkeerplaatsen waar een solar carport kan worden gemaakt. Dit is een parkeerplaats die overdekt wordt door zonnepanelen.

Zonnevelden

Utrecht heeft een aantal grote zonnevelden, waaronder het grootste drijvende zonnepark van Europa. Dit park bevindt zich op de Haarrijnseplas en heeft een capaciteit van 9,1 megawatt. De gemeentes is bezig om op meer locaties zonnevelden te plaatsen

Lees ook:  Vloer verven: een goed idee?

Verplichtingen

Ook gaat de gemeente in de toekomst een aantal verplichtingen met betrekking tot zonnepanelen hanteren. Dit gaat er voor zorgen dat er meer zonnepanelen op daken komen. Een van deze verplichtingen zal zijn dat nutsgebouwen groter dan 250 vierkante meter met zonnepanelen erop gebouwd moeten worden. Dit geld wel alleen voor gebouwen waar geen energieprestatie-eisen gelden.

In het kort

Zonnepanelen zijn dus een goede investering voor zowel huiseigenaren als huurders in Utrecht. Ze dragen bij aan een duurzamere toekomst, verlagen de energierekening en kunnen de waarde van je huis verhogen. Door gebruik te maken van de diverse subsidies en leningen die beschikbaar zijn, wordt de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker. Het maakt niks uit of je zonnepanelen in Utrecht of zonnepanelen wilt kopen in Hoensbroek, je draagt in beide gevallen je steentje bij aan het milieu!

Wil jij meer weten over wat je kunt doen in Utrecht? Lees dan nu onze blog hierover!

Vond je deze blog nou interessant? Lees dan ook zeker onze blog over Winst maken met ontspannen? Plaats een veranda!

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!