5 manieren om ontspannen je examen in te gaan

05/12/2022
|
126
rijschool in breda

Examenvrees kan soms ineens toeslaan. Een beetje gezonde spanning is niet slecht, dat zorgt ook vaak voor focus. Alleen als je echt last hebt van examenvrees, dan is het lastig om een examen goed af te leggen. Wil jij af van je examenvrees? Lees dan hier over 5 manieren om ontspannen je examen in te gaan.

1.Aan falen ga je niet dood

Het is niet erg als je niet slaagt. Heel veel mensen blazen eventueel falen zo enorm op. Tuurlijk zijn er consequenties. Je moet nog een keer op examen, alleen is dat nu het einde van de wereld? Je gaat er niet dood aan. Een goede oefening is daarbij om je te visualiseren hoe het zou voelen als je naar het examen, jaren later terugkijkt?

2.Oefenen

De beste manier om van examenvrees af te komen is door proefexamens te doen, geeft een rijschool in Breda aan. Op die manier kom je op een gegeven moment in de flow dat het wel goed gaat. Door zoveel mogelijk proefexamens te doen, heb je ook een goed beeld van welke vragen er allemaal te verwachten zijn.

rijschool in breda

3.Slaap goed

Het heeft geen zin om nachten niet te slapen en te blijven oefenen. Je hersenen hebben juist ook rust nodig om alle informatie te verwerken. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je tot maximaal 22.00 leert en dan stopt. Er komt wel weer een dag erna. Als je echter nachten doortrekt dan krijgen je hersenen niet de rust die ze nodig hebben en ben je daarnaast de volgende dag niet fit.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over het gebruik van seksspeeltjes

4.Leef in het nu

Je gedachtes zijn maar gedachtes. Jij bent niet omdat je denkt. Je bent diegene die waarneemt dat je gedachtes hebt. Gedachtes van 'ik kan het niet' of 'het is te moeilijk' gaan je niet helpen. Het helpt beter om gewoon je oefenexamens te doen. Het helpt trouwens niet om je gedachtes weg te duwen. Dan gaan ze zich alleen maar harder nestelen in je hoofd. Wat wel helpt? Dat is je gedachtes alleen maar waar te nemen. Laat ze voor wat ze zijn: alleen maar gedachtes.

5.Bouw vertrouwen op

Het is heel makkelijk om je bij alles neer te leggen. Dat is ook wat je gedachtes misschien al tegen je hebben gezegd. Zeg maar tegen je gedachtes dat ze dat mogen denken, maar dat jij wel de dingen gaat doen die je moet doen. Dus gewoon er tijd voor maken, leren en oefenexamens doen. Dat geeft vertrouwen.

Lees ook De leukste manieren om te ontspannen in Utrecht

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!