Stapsgewijs verhuizing doorgeven in Utrecht

07/09/2023
|
82

Het is wettelijk verplicht in Nederland om door te geven dat je gaat verhuizen. Hiermee zorg je dat de belastingaangifte en toeslagen, zoals huur- en zorgtoeslag, correct worden verwerkt.

Een verhuizing is een spannende en stressvolle activiteit, of je nou binnen Utrecht verhuist of naar een andere prachtige stad in ons land. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de verhuizing zo vlekkeloos mogelijk verloopt. In dit blog gaan wij jou helpen om je verhuizing in Utrecht zo fijn mogelijk te maken. Heb jij nog geen huis gevonden in Utrecht? Kijk in deze blog naar een aantal bijzondere panden in Utrecht.

Doorgeven verhuizing aan gemeente

De eerste stap die er moet worden gezet is het doorgeven van je verhuizing. Je kunt dit eenvoudig doen via de website van de gemeente Utrecht. Belangrijk is om je ID en nieuwe adresgegevens bij de hand te hebben. Deze stap kan natuurlijk ook telefonisch worden doorgegeven. Een persoonlijke afspraak op het stadskantoor van Utrecht is ook een optie.

Inschrijven bij de GRP ( basisregistratie personen )

De Basisregistratie Personen is een centrale registratie van persoonsgegevens. Zorg ervoor dat je je nieuwe adres hier doorgeeft, zodat je officieel staat geregistreerd op je nieuwe locatie in Utrecht.

Verzekeringen bijwerken

Je verzekeringsmaatschappij moet natuurlijk ook op de hoogte zijn van je verhuizing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je zorgverzekering en inboedelverzekering. De juiste dekking moet op het juiste adres zijn.

Energieleverancier & watermaatschappij

Deze twee maatschappijen moeten ook op de hoogte worden gebracht van je verhuizing. Je wilt natuurlijk niet dat je onnodige rekeningen ontvangt op je oude adres. Ook zou het fijn zijn dat als je op je nieuwe adres woont dat je voorzien bent van water en elektriciteit.

Lees ook:  Het belang van een schone werkplek

Internet en TV-provider

Ligt je provider ook in over je verhuizing. Zodra je op je nieuwe adres woont wil je weer snel online kunnen zijn.

Post doorsturen

Bij PostNL kun je een doorzendservice aanvragen, zodat post dat nog naar je oude adres wordt verstuurd, automatisch naar je nieuwe adres in Utrecht wordt doorgestuurd. Zo voorkom je dat je post niet zal missen.

Bekijk hier een handige checklist voor je verhuizing

Verhuisbedrijf of zelf verhuizen?

Heb jij twee linker handen of wil je het liefst zelf alles verplaatsen? Bedenk goed over hoe je je spullen naar je nieuwe woning wilt. Weet jij al hoeveel spullen je gaat verhuizen? Maak ook een duidelijke planning voor het doorgeven van je verhuizing. Dit is zodat alle belanghebbende partijen je zo goed mogelijk kunnen helpen met het verhuizen. Denk je dat je niet al je spullen in een keer kan verhuizen of passen al je spullen niet direct in je nieuwe huis?

Adreswijzigingen bij instanties

Naast alle bovengenoemde stappen, moet je ook alle andere instanties en organisaties die jou adres moeten weten doorgeven dat je gaat verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan je werk, school, huisarts of tandarts. Een goede voorbereiding is belangrijk om je verhuizing in Utrecht soepel te laten verlopen. Vergeet niet om iedereen een verhuiskaart te sturen. Ten slotte mag een echte housewarming natuurlijk ook niet ontbreken. Veel succes met je verhuizing en veel woonplezier!

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!