Wanneer slaapt een baby door?

13/02/2023
|
128
knuffeldoekje

Zodra de baby geboren is, is er meestal een ontzettend liefdevol, fascinerend gevoel. De eerste dagen/ weken zit je echt op een wolk. Daarna moet je vaak weer aan de slag met werken of met andere dingen die ook nog in je leven spelen. Het gekrijs van een baby gaat door merg en been, en in een nacht schrik je er meteen van wakker. De baby heeft dan honger of een volle luier. Maar vanaf welke leeftijd slaapt een baby de hele nacht door?

Leeftijd

Er is geen concreet antwoord op de tijd dat een baby doorslaapt. Het is per baby anders. Maar om toch een antwoord te geven is er van een gemiddelde uitgegaan. Na een half jaar (6 maanden), slaapt je kind waarschijnlijk door! Dat betekent jij ook!

De eerste 6 weken zijn het zwaarste met een baby, ze worden vaak wakker, het is allemaal nog nieuw en wennen. Na ongeveer 6 weken slapen baby’s 3 tot 4 uur. Na 3 maanden is het ergste gedeelte voorbij en slaapt een baby ongeveer 5 tot 6 uur. En na 6 maanden kunnen de meeste baby’s een hele nacht doorslapen.

Het slaapritme van een baby heeft te maken met de voeding, na een half jaar zijn ze van de nachtvoeding af en kunnen ze een hele nacht doorslapen mits er niks anders aan de hand is natuurlijk.

Tips om het doorslapen te stimuleren

  1. Slaapzak: door middel van een slaapzak blijft de baby lekker warm en hier komen ze niet makkelijk uit, wat bijvoorbeeld bij een dekentje wel zo is.
  2. Ritueel: als er dagelijks hetzelfde ritueel gedaan wordt gaat de baby dit herkennen. Bijvoorbeeld je geeft de baby elke avond eerst een bad daarna verzorgen, de laatste voeding geven en dan lekker warm instoppen met zijn of haar knuffeldoekje. Dit kan een ritueel worden en als de baby dit herkend, weet hij/zij al dat het tijd is om te gaan slapen.
  3. Een rustgevende slaapkamer: door een drukke kamer met veel prikkels kan ervoor zorgen dat je baby nog niet kan slapen, zorg ervoor dat de kamer een rustige omgeving is. 100 knuffels zijn niet nodig, kies het favoriete knuffeldoekje en dat is meer als voldoende.
  4. Dag en nacht: het is belangrijk dat je de baby laat kennismaken met een dag-en-nachtritme, overdag is het licht en is het van belang dat er meer prikkels zijn. In de nacht is het stil, rustiger en donker, dus minder prikkels. Het is ook goed om overdag een stukje in de frisse lucht te gaan wandelen, zodat de baby gewend raakt aan het dagritme.
  5. Hulpmiddelen: er zijn verschillende slaapmethoden om er voor te zorgen dat je baby lekker kan doorslapen, maar ook apparatuur. Zo is er bijvoorbeeld een ‘white noise’ apparaat dat helpt om baby’s in slaap te brengen.
Lees ook:  Dit betekenen verschillende dromen

Vond je deze blog nou interessant? Lees dan ook zeker onze blog over hoe je een verbouwing kunt plannen.

Recent nieuws

Technologische innovatie: de sleutel tot klantenbinding in de digitale wereld

19/03/2024

Nieuwe wetgeving omtrent veranda -en serrebouw in Nederland

29/02/2024

De beste uitgaansgelegenheden in Utrecht

23/02/2024

Toekomstige verpakkings technologieën in de supermarkt

18/01/2024

Wat doen bedrijven in Utrecht om veiligheid te waarborgen?

17/01/2024
© Copyright Gebiedonline030 2024
Sitemap
hello world!